A velenceiek a Balatonnál kapcsolódnak ki

A kollégáimnak meggyőződésük, hogy én egyedül a horgászatról vagyok hajlandó/képes beszélni. És valamennyire meg is tudom őket érteni ezzel kapcsolatban, hiszen tény, hogy bármilyen beszédtémát egyetlen mondat alatt tudok a horgászatra terelni. Éppen ezért lepett meg, amikor engem kértek fel arra, hogy találjak ki valamilyen jó kis csapatépítő lehetőséget.

Persze azt már az elején a lelkemre kötötték, hogy közös éjszakai horgászatról, vagy bármi hasonlóról szó sem lehet. Ezt vonakodva ugyan, de elfogadtam, pedig a mai napig biztos vagyok benne, hogy csak egyszer kéne velem eltölteniük egy napot a stégen, és azonnal beleszeretnének a halfogás művészetébe. De ha nem, hát nem, én nem fogom erőltetni. Van bőven más lehetőség is.

Alapvetően a Velencei-tó az én nagy szerelmem, és az is fog maradni az idők végezetéig, viszont csapatépítő kiruccanásnak valami olyat választanék, ami engem is kimozdít kicsit a megszokott környezetemből. Az új helyszín miatt sem kell persze sokat utaznunk: a Balatont választottam.

Elkezdtem kutakodni azzal kapcsolatban, hogy milyen csapatépítő programok elérhetők a magyar tengeren, és hamar megtaláltam a balatonpro.hu/csapatepites/ oldalt, ahol úgy éreztem, hazataláltam. Vitorlázás, sárkányhajózás, evezés… és nem csak annyi, hogy feltesszük az irodistákat a fedélzetre, aztán hadd menjenek! Itt rendes programokat ígérnek, sőt, akár a szárazföldön, és zárt térben is tudnak csapatépítő tréningeknek helyet adni, úgyhogy az első pillanatban biztos voltam benne, hogy nem lesz itt semmi probléma.

Egyből el is küldtem a főnöknek a balatonpro.hu/csapatepites/ linket, annyi kommentárral, hogy szavaztassuk meg a többiekkel, mit akarnak ezek közül választani. Határozottan tetszett nekik az ötlet, annyira, hogy én még be se értem az irodába, ők már eldöntötték, hogy sárkányhajózni akarnak. Én széttártam a kezem, hiszen nekem minden teljesen jó, amíg vízen vagyunk. A főnök ott, a szemünk láttára töltötte ki a weboldalon található gyorsított árajánlatkérés űrlapot.

Utólag munkaidőben kicsit még böngésztem a BalatonPro oldalát, és találtam valamit, amit kár lenne kihagynom. Van lehetőség ugyanis balatoni horgászatra is, vitorlással! Életem egyik nagy álma, hogy egyszer hajóról horgászhassak, úgyhogy azt hiszem, a nyári nagy tervem már meg is van. Fel fogom hívni őket telefonon, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket, de abban már most biztos vagyok, hogy mind a csapatépítő, mind ez a kis kiruccanás felejthetetlen élmény lesz.