Egy horgászüzletben is jó, ha nyáron hűvös van

Évtizedek óta a horgászat hobbim és pár éve felmerült bennem az az ötlet, hogy nyitni kéne a városban egy horgászboltot. Még nem volt ilyen bolt itt, de tavak vannak a környéken, oda járunk sokan horgászni a városból, jó ötletnek tűnt. És be is jött.

A kezdetek kicsit nehezek voltak, hitelt kellett felvennem az üzletem elindításához, de utána szépen behozta az árát, a rengeteg vendég beindította a szekeret. Leginkább olyanok tértek be hozzám, akiket ismertem is a tópartokról, de azért néha jöttek számomra ismeretlen vásárlók is. Ez mutatta meg, hogy terjed a boltom híre a környéken. Azonban eljött az első nyár és szembesülnöm kellett azzal, hogy az üzlethelyiség bizony iszonyatosan bemelegszik a fülledt nyári hőségben. Azonnali megoldás kellett, klímát kellett beszereltetnem.

De hogy merre induljak el e téren, nem tudtam hirtelen. A szomszéd kisboltban volt klíma, ezért az tűnt kézenfekvőnek, ha átmegyek és megkérdezem Marikát, a boltost, hogy ők kikkel szereltették be az eszközt. Egyik nap így is tettem és átsétáltam a mellettünk lévő üzletbe. Ahogy beléptem, rögtön éreztem is a klíma hatását, igen jól lehűtötte az egész helyiséget. Marika elmesélte nekem a sztorit a beszereléssel kapcsolatban. Azt mondta, a fia ajánlotta neki a klimapolar.hu weboldalt, ahol a fent lévő telefonszámot felhívva kihívta a szakembereket a boltba. A szakemberek felmérték a terepet és a látottak alapján ajánlottak neki egy típust, amit ő megrendelt a neten. A kiszállításkor be is szerelték neki a készüléket, ami azóta is tökéletesen működik. Nekem több nem is kellett, amint visszamentem a horgászboltba, már kerestem is erre a Klímapolárra az interneten. Egyhamar rájuk is bukkantam és végigfutottam a hatalmas kínálaton. Sokféle klímát árulnak, épp oldalfali split klíma akció is volt, de én nem tudtam, nekem melyik lenne a legjobb, ezért Marika példáját követne én is tárcsáztam a honlapon lévő telefonszámot. A vonal másik végén lévő úriembernek elmagyaráztam, milyen helyzetben vagyok és lebeszéltünk egy időpontot, amikor a Klímapolár munkatársai ki tudnak jönni az üzletembe és fel tudják mérni a terepet.

Aznap vártam már nagyon, hogy kijöjjenek a szakemberek. Mikor beléptek az ajtón, már mentem is oda hozzájuk. Lekezeltünk és körbevezettem őket a boltban. Hamar megállapították, hova lehetséges a leendő klímám külső és belső egységének felhelyezése, majd megmondták, szerintük melyik lenne a legalkalmasabb a horgászboltba. Nekik adtam le a rendelést és készpénzes fizetést választottam. Akkor derült ki számomra, hogy a beszerelés összege már benne van az árban, így azzal nem kellett külön számolnom. Majd értesítenek telefonon, mondták, és elmentek.

Teltek a napok a fülledt boltban, mikor jött a hívás a Klímapolártól. Két nap múlva tudnának jönni beszerelni a készüléket. Jaj, de megörültem, hogy nem kell többé a forróságban dekkolnom. Aznap reggel már korán bementem a boltba és alig vártam, hogy jöjjenek a szakemberek. Mikor megérkeztek, azonnal neki is kezdtek a munkának. Be is zártam az üzletet. Egész nap keményen dolgoztak és még másnap is visszajöttek egy kis utómunkálatra, de hamar végeztek vele. Mikor végleg befejezték a melót, bekapcsolták nekem a szerkezetet. Nagyon jó volt alatta hűsölni a székben! Kifizettem a készülék árát, megkaptam a számlát és a garanciapapírokat, majd elbúcsúztunk egymástól. Pár nap alatt lett új klímám, a levegő sokkal elviselhetőbb lett az üzletben, ezáltal a kedvem is javult. Utálom a meleget. Köszönöm a Klímapolár embereinek, hogy ilyen tökéletes és gyors munkát végeztek, ezzel szinte megmentve a horgászboltomat.