A fiús pecázás közben hasznos tanácsok is elhangzanak.

Nekem a tópart jelenti az igazi mennyországot. Imádom a csöndet és a nyugalmat, ami ott van. Na, persze nagyon szeretem a családomat, az asszony és a gyerekek is boldoggá tesznek, de egy férfinek szüksége van arra, hogy néha kicsit elvonulhasson, és önmaga lehessen, minden féle megfelelési kényszer nélkül. Ezt én mindig a pecázások alkalmával élem meg, amikor a srácokkal kiköltözünk egy hétvégére a tóhoz, és egész nap csak pecázunk, sörözünk, és olyan témákról beszélgetünk, amikről otthon, az asszonnyal, nagy valószínűséggel nem lehet.

Nekem, mondjuk, szerencsém van, mert az én feleségem nagyon érdeklődő, és meg tudom beszélni vele például az autós témákat, de van olyan barátom, akinek a felesége csak cipőkről meg rúzsokról hajlandó karattyolni, neki igazi megváltás szokott lenni a fiús hétvége.

De nem csak úgy a levegőbe beszélgetünk ám, hanem hasznos tanácsokat is szoktunk egymásnak adni, megosztjuk tapasztalatainkat. Az egyik jó barátom például éppen építkezésben van, és nagyon sok a nyűgje az emberekkel, erről sokat mesél, mert mi is tervezzük, hogy építünk egy nagyobb házat, hogy minden gyereknek legyen külön szobája, de azért is nem mertünk még belevágni, mert félünk, hogy nem találunk jó szakembereket. Kitaláltuk a feleségemmel, hogy megvárjuk, míg ők befejezik a munkálatokat, és majd az ő tapasztalataikat felhasználva fogunk mi belevágni.

Jól is tettük, mert már vagy fél tucat embert küldött el az építkezés során. számomra a legdurvább történet a bojlerrel kapcsolatos volt. Kitalálták, hogy a házba nem fogják bevezettetni a gázt, csak a villanyt, mert sokkal környezetbarátabb, pláne, ha később egy napelem is kerül a tetőre. És így már az anyagi része is sokkal kedvezőbb, mert megtermelik maguknak az áramot. Visszatérve, elkezdték szerelni a villanybojlert, de valami olyan kóklert sikerült kifogniuk, aki teljesen rosszul kötötte be a rendszert, és nem csak, hogy meleg vizük nem volt, de tönkre is ment a drága bojler.

Nem volt természetes a barátom mosolya, miközben mesélte. Szerencsére azóta már megoldódott a dolog, mert sikerült találniuk egy olyan csapatot, akiken nem fog ki a villanybojler szerelés. Nagyon precízen és gyorsan dolgoznak állítólag, de emellett óriási előnyük, hogy ahelyett, hogy azonnal új bojlert vetettek volna a barátommal, megnézték, hogy a régi menthető-e, és mivel szerencsére nem történt olyan nagy baja, helyreállították és azt szerelték be szakszerűen! A mai világban annyira ritka, hogy egy mester, egy szakember a megrendelő érdekeit nézi első sorban, és nem a saját zsebének vastagodását tartja csak szem előtt. Félreértés ne essék, én minden gondolkodás nélkül kifizetem mindenkinek azt a pénzt, amit a munkájáért megérdemel, de ha a hozzáállása emberi, akkor legközelebb is őt fogom hívni, ha gond van, sőt, ajánlani is fogom, így szerintem ezeken a területeken jó befektetésnek számít becsületesnek lenni. De ez csak az én véleményem.

Szóval a villanybojler szereléshez már megvan az emberünk, már csak a többit kell kitalálni, hiszen ott még nem tud nekem a barátom egyértelmű referenciát adni. nem baj, kivárjuk a sorunkat, és addig sem idegeskedünk, mert van idő a pecázásra.