Hamarosan itt a tavasz

Már tényleg, nagyon elegem van, ezekből, a szürke napokból! Reggelente sokszor hallom a madarak csicsergését, és öröm felkelni, hogy végre tavasz jön, de amikor felhúzom a redőnyt, csalódva látom, hogy minden olyan egyszínű, szürke! Te látsz színeket?

A szabadidő

fishing-385598_1280Pont a napokban kérdezték, a gyerekek, a papát, hogy mikor mennek újra horgászni? Két fiam van. Egy darabig unalmasnak találták, a papával elmenni, pecázni, csend van, nem lehet semmit csinálni, szaladgálni, vagy éppen hangosan beszélni, mert elijesztik a halakat! De ahogy nőttek, ezzel együtt változtak ők is, és egyre jobban kezdtek kedvet kapni a pecázáshoz. Tavaly nyáron, a nagyobbik fiam, Máté, szülinapjára, már egy pecabotot kért ajándékba, hogy legyen sajátja. A kisebbik, Karcsi, nem minden alkalommal megy még el, ő még szeret itthon molyolgatni, szöszmötölni.

Máté, és a papa, már versenyekre is el szoktak menni közösen, ezt nagyon élvezik már mind a ketten! Apám is szereti, hogy végre adhatott valamit az unokáinak, ami csak tőle van, és valaki tovább viszi a horgászat szenvedélyét! Órákat tud beszélni róla, a csalikat válogatni… Sokszor látom, hogy együtt bújják, a horgász újságot, és az újdonságokat nézegetik, melyik milyen lehet!

A horgászattal, még azt is el tudtuk érni, hogy végre olvassanak a fiúk. Persze, mindenki, a maga módján, és mértékével, de legalább már egy két újság, vagy kisebb regény, ami mókás is érdekli őket!

Igyekszünk mindenre időt szakítani

Hétvégenként, az egyik nap, biztos, hogy le szoktunk menni, ebédelni, az egész család, a nagyszülőkhöz, hol egyikhez, hol a másikhoz. Bevallom, most még jól is jön, hogy nem kell főzni, mert Kata, a feleségem, szombatonként angol nyelvtanfolyamra jár, ebbe a nyelviskolába, így biztosan nem lenne délben ebéd, vagy kapkodás, lenne csak a vége, és annak nem lenne sok értelme. Így nem kell neki sem aggódni, mit fogunk enni, a nagyszülők bevállalták, hogy ezzel segítenek. Kényelmesen felkelünk, a délelőtt egy részét együtt tudjuk tölteni, aztán a tanfolyam után, ott találkozunk, ő is jön ebédelni.

Sokszor, a gyerekek még maradnak is a nagyinál, szombat estére, így néha még plusz kimenőt is kapunk!