Horgászat és babázás? Lehetséges!

Nemrég jelentkeztem egy amatőr horgászklubba. Nem vicc, tényleg létezik ilyen! Mióta egyedül vagyok itthon a kislányommal, eléggé beszűkült a világ számomra. Nem sok helyre jártam el, otthonról végezhető munkát vállaltam, a szüleimen és a legjobb barátnőmön kívül nem igen találkoztam emberekkel. Elegem lett ebből az unalmas életből, úgy gondoltam, ki kéne mozdulnom kicsit és egy új társaságot felfedezni. Mindig is szerettem a horgászatot, apukámmal gyerekkoromban sokat jártunk ki a tóra. A halakat mindig visszadobtuk, nagyokat nevettünk, túrtam a földet a giliszták után, emlékszem, mindig koszos kézzel mentem haza és anya mindig rárivallott apára, miért hagyja, hogy a földben matassak. Ezek voltak a legszebb délutánjaim gyerekkoromban. Apa egészségügyi állapota sajnos már hosszú évek óta nem engedi, hogy kijárjunk újra, így jutott eszembe, hogy talán egyedül is nekivághatnék. Vagyis nem feltétlen egyedül, hisz Rékát, a lányomat is szívesen vittem volna magammal. Szerencsére elég nyugis kislány, nem szokott randalírozni, úgy gondoltam, hogy biztos neki is tetszene kint a természetben egy kis nyugalom és csendes szórakozás.

A babavásárlás

Réka mostanában teljesen rá volt kattanva a játékbabákra, folyton ezzel nyúzott, hogy vegyek neki ilyen, meg olyan babát, akárhányszor elmentünk egy játékbolt előtt, mindig be akart menni és megnézni a babarészleget. Tegnap például végig ott ült mellettem, míg dolgoztam és várta, hogy befejezzem, hogy együtt böngészhessük a játékokat forgalmazó weboldalak baba kínálatait. Réka már hónapok óta egy Llorens babára vágyott, így úgy gondoltam, arra keresek rá először.  Lett is jó sok találat, mi a Játék Webshop oldalán lévő Llorens babákat kezdtünk el böngészni. Az oldalon lévő összes Llorens baba ár nagyon szimpatikus volt nekem, Réka ki is választotta a kedvencét közölük, amit azonnal meg is rendeltem. Szerencsére elérhető náluk a házhoz szállítás, így nem kellett utazgatnunk a csomagért. Miközben a lányom napról napra izgatottabban várta a futárszolgálat érkezését, én azt kezdtem el tervezgetni, melyik időpontot válasszam az első horgászórára. Végül a legközelebbi hétvégei időpontra adtam a voksom. Rékának tetszett az ötlet, hogy jöjjön velem, de egyetlen kikötése volt: Az új babáját is hozhassa magával. A várva várt Llorens baba meglepően gyorsan megérkezett, GLS futár szállította ki pár napon belül. Réka nagyon boldog volt az új játékával, egész nap magával hurcolta mindenhova.

Az első óra

Kora reggel volt, mikor elindultunk otthonról, eléggé nagy volt még a köd. A pályaudvaron várta a csoportot a busz, lehettünk vagy heten-nyolcan. Kicsit azért nagyobb tömegre számítottam, de már így is akadt egy-két szimpatikus ember, akikkel úgy gondoltam, majd elbeszélgetek. A lányom természetesen a kezében szorongatta a babáját, semmi pénzért nem vált volna meg tőle. Reménykedtem, hogy nem fogja beleejteni a sárba a parton, nem lett volna jó a szép, új játékot máris összekoszolni. A buszon megkaptuk a kellő tájékoztatást a kiruccanásról, elmondták, hogy lesz majd közös sütögetés is, ahol mindenki szóba elegyedhet majd egymással, hogy kicsit jobban megismerhessük a másikat. Hamar kiértünk a tóhoz, ahol mindenki elfoglalhatta a kijelölt horgászhelyét. Réka is kapott egy kis széket mellettem és végig izgatottan figyelte, ha valami kapásom volt. A Llorens baba az ölében feküdt, néha elmesélte neki, mi történik éppen körülöttünk, vígan mutogatta neki a minket körülvevő természetet és együtt örültek, mikor kifogtam valamit. A nap végén teljesen felfrissültem, úgy éreztem, mintha kicseréltek volna. Eltűnt az eddig folyamatosan jelenlévő bágyadtságom és kedvtelenségem, úgy éreztem, egy házat is fel tudnék dönteni. A csoportban összeismerkedtem Tomival, aki már az első pillanattól kezdve tetszett nekem. A szabadtéri ebédnél Réka az asztalok között sétált, mikor véletlenül kiejtette a babáját a kezéből, az pedig pont Tomi lába előtt landolt. Réka már Tomival az oldalán jött vissza hozzám az asztalhoz, aminél ültem. A srác kedvesen leporolta a babát és felém nyújtotta, miközben mondta, hogy kicsit saras lett, ezért nem merte visszaadni Rékának, nehogy összemaszatolja vele magát. “De rendes férfi!” – gondoltam rögtön. Elkezdtünk beszélgetni és kiderült, sok közös van bennünk. Ő is az apukájával kezdett el gyerekkorában horgászni és neki is van egy kislánya, Timi, aki szintén odavan a babákért. Mivel Tomi nem a közös busszal jött le a tóhoz, hanem saját kocsival, felajánlotta nekünk, hogy a nap végén szívesen hazavisz majd minket. Ez így is történt.

Közös játék

Ahogy teltek a hetek, egyre többször találkoztunk Tomival, végül a lányainkat is összeismertettük egymással. Szerencsére Réka és Timi azonnal megtalálták a közös hangot. Timinek nagyon megtetszett Réka babája, az először óvatos közeledésük egymás felé gyorsan átcsapott érdeklődésbe. Tomival úgy döntöttünk, hogy Timi se maradjon ki a jóból, így rendeltünk neki is egy babát a Játék Weshoptól. A Llorens baba ár az ő számára is vonzó volt, így nem volt kérdéses a vásárlás. Akárcsak nekem, Tomiéknak is napok alatt megérkezett a várva várt csomag. A lányok onnantól kezdve közös “teapartikat” rendeztek a lakásunkban a Llorens babákkal és a többi játékbabával. Öröm volt látni, hogy ilyen hamar összebarátkoztak, eleinte féltem, hogy mi lesz, ha nem fognak jól kijönni, hogy járhatnék egy olyan férfival, akinek a gyerekét utálja a lányom? De szerencsére ezeket a gondolatokat hamar kitörölhettem a fejemből, mert a lányok a legjobb barátnők lettek, köszönhetően a Llorens babáknak.