Horgászni ment vagy sem?

A férjem, Bálint mindig szeretett horgászni. Az utóbbi időben azonban egyre többet veszekszünk, és ő egyre többet megy horgászni. Egy darabig ezt nem találtam gyanúsnak, hiszen tudom milyen, amikor lázba jön, régebben, a közös nyaralásokkor, ha elkapta ez az úgynevezett horgászláz, akkor semmi más nem számított, egész éjszakákat ült kint a folyó vagy a tó partján, s várta a kapást. És egyébként sem gondoltam, hogy gumicsizmában, horgászbotokkal, csontival és más csalikkal felszerelkezve ő valami már is csinálna, mint horgászna.

magánnyomozó budapestDe a múlt héten, mikor hazaért, egy cetli kiesett a zsebéből. Nem volt rajta név, csak egy telefonszám. Mikor felhívtam, női hang szólt bele, én pedig inkább nem válaszoltam a hallózó hangra, lecsaptam a telefont. Természetesen rögtön a legrosszabbra gondoltam. De nem akartam meggyanúsítani Bálintot, hiszen olyan érzékeny. S ha nem igaz az egész, akkor is rámehet a házasságunk, mivel tényleg nagyon rossz időszakban vagyunk.

Elpanaszoltam a problémámat az unokatestvéremnek, Lacinak. Igazából azt reméltem, hogy ad valamilyen tanácsot, vagy csak mond valamit, amire eddig nem gondoltam. Végül be is jött a dolog. Azt mondta, hogy ismer egy magánnyomozót Budapesten, béreljem fel őt, ha biztosra akarok menni. Eléggé meglepődtem a dolgon, ez eddig tényleg nem jutott még eszembe. Eleinte nagyon nem tetszett az ötlet, de Laci mesélte, hogy ő néhány alkalmazottjáról kért környezettanulmányt, vagyis életmódvizsgálatot, mert kérdésessé vált a megbízhatóságuk a cégnél. Azt mondta, hogy a nyomozó, akit megismert maximálisan elvégezte a feladatát, senki nem vett észre semmit, ami azt jelenti, hogy jól végezte a dolgát. Neki pozitív tapasztalatai vannak a budapesti magánnyomozóval.

Így, hogy erősnek mondható referenciát kaptam, már kicsit kezdtem megenyhülni az öltet irányában, de nagyon zavart az, hogy én magam sosem akartam ilyen helyzetbe keveredni. Mégis milyen ember vagyok, ha az után nyomoztatok, akit a legjobban szeretek? Ha nincs már köztünk bizalom, akkor miért nem válunk el? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések motoszkáltak bennem, ezek táplálták a kétségeimet. Nem akartam olyan nő lenni, aki a férje után nyomoztat. Laci azt mondta, aludjak egy párat a dologra, lássam meg, de azért a biztonság kedvéért megmutatta a budapesti magánnyomozó irodájának honlapját.

Mire hazaértem délután, Bálint éppen horgászni készülődött. Kérdeztem tőle, hogy-hogy nem hozott halat mostanában. Azt mondta, nem tudja mi történt, lehet, hogy már túl meleg a víz, nem esznek a halak, de ma már nem hagyja annyiban, addig nem jön haza, amíg nem fog valamit. Éjjel aztán megérkezett, én föl sem ébredtem a jöttére. Csak reggel találtam meg a halat egy zacskóban – és benne volt a blokk is. Elöntötte az agyam a vörös köd. Most már biztos, hogy nem mond igazat, nem horgászni jár, csak azt akarja, hogy azt higgyem. De hogy lehet ilyen béna? Vagy direkt hagyta a halak között a számlát, hogy észrevegyem és kirobbantsam a veszekedést, ami után elválunk majd? De ezt nem képzeltem volna róla. Bármennyire is rossz passzban voltunk, bíztam benne, hogy nem csal meg, hanem valami más dolgot csinál titokban. Lényeg a lényeg, végül aznap este úgy döntöttem, hogy másnap felhívom a detektívet, hátha ez segít megmenteni a házasságunkat. Azért tényleg mindent megtennék.

Másnap azért felhívtam Lacit, megkértem, hogy ő hívja fel először a nyomozót, és mondja el röviden a problémát. Mikor ezt megtette, elmentünk egyet kávézni, hogy átbeszéljük a dolgokat. Laci azt mondta, hogy szívesen vállalják az ügyemet, annyit kér a detektív, hogy minden gyanús kis apróságot tartsak meg, ha nem tudom magamnál tartani, akkor mindenképp próbáljak egy képet készíteni róla, vagy ilyesmi, hogy legyenek kezdeti nyomok, amikből ki tud indulni. Ha ezeket összegyűjtöttem, akkor utána hívjam föl és egyeztetünk egy időpontot a személyes találkozóhoz.

Nem volt egyszerű dolgom. A telefonszámot ugye vissza kellett tennem Bálint kabátjába, hogy ne fogjon gyanút, a számlát pedig kivettem a halas zacskóból, de mivel büdös volt, kidobtam.

Ezek után siethettem haza, hogy kikukázzam a blokkot. Szerencsére elég gyorsan megtaláltam, csak egy két dolog volt rádobva. Viszont annyira büdös volt, hogy inkább lefényképeztem és visszadobtam a kukába. A telefonszámmal már nem volt ilyen egyszerű dolgom. Csak késő este sikerült hozzájutnom, nagy kutatások árán. Amíg Bálint megfürdött gyorsan lefényképeztem a cetlit és visszatettem a cuccai közé.

Most éjjel van, itt fekszem az ágyban már órák óra álmatlanul, mert holnap reggel felhívom a magánnyomozót Budapesten, és azzal visszafordíthatatlanná válik a helyzet. Készülök a legrosszabbra és remélem a legjobbakat, meglátjuk mi sül ki belőle.