Karácsonyi halászlé az otthon melegében

Feri barátommal rendszeresen járunk horgászni a közeli horgásztóhoz. Ilyenkor elciccentünk egy sört, és férfiasan megbeszéljük a problémáinkat pár szóban. Jól esik a csend ezután. A kifogott halakat általában visszadobjuk – mi amolyan hobbihorgászok vagyunk-, de volt már, hogy megleptük a családunkat friss halakkal, többek között nagyobb ünnepekkor.

Karácsony tájékán is így volt; az asztalra úgy kerülhetett friss meglepetés ponty, hogy előtte pár nappal Ferivel vagy órákig szenvedtünk, és fagyoskodtunk a tónál. Az otthon melegében, együtt elfogyasztott ponty kiváló fogás volt, amit egy évvel később egy halászlével koronázott meg Feri, és a felesége, akiket minden évben meghívunk az ünnepi vacsoránkra. Feri neje, Éva olyan finom halászlevet csinál, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána. Még a lányunk is szívesen eszik belőle, aki nagyon nem szereti a halak ízét, de az illata miatt ő is megkívánja.

Két éve kezdtük el felújítani a házunkat, amivel pont karácsony előtt végeztünk. A fűtéssel mindig gondok voltak, de amikor kihívtuk a szerelőt még tavasszal, azt mondta, hogy nem tudja megjavítani a műszereket. Korszerűsíteni kell őket, a csöveket, és mindent, ugyanis életveszélyes állapotban vannak. Arra jutottunk, hogy akkor már mindent megcsináltatunk. Elektromos padlófűtés mellett döntöttünk, mert szerettünk volna megszabadulni végre a gázszámlák jelentette tehertől, és egy stabil, megbízható, nem utolsó sorban pedig energiahatékony fűtési alternatívát találni. Az AHT fűtőszőnyegeire esett a választásunk, amit nem csak kiegészítésül, hanem egyenesen elsődleges fűtési rendszerként használunk, ami nem csak a padlón, hanem a falakon, és a mennyezeten keresztül is felfűti a szobákat, és az egyéb helyiségeket gyorsan, és tartósan. Az AHT amorf fűtőszalagjai szinte bármely épület bármely burkolata alá elhelyezhetők, hogy onnantól kezdve energia- és költséghatékony módon biztosítsák a megfelelő hőmérsékletet, a belső, és akár külső területeken is egyaránt. A telepítés gyors, és egyszerű, ráadásul évtizedeken át tartó, problémamentes működést biztosít anélkül, hogy bármiféle rendszeres ellenőrzésre, vagy karbantartásra lenne szükség, ami igen nagyszerű! Az elektromos fűtés Kft szakemberei 15 év garanciát vállalnak erre az igazán 21. századi, kifogástalanul modern, vitathatatlanul praktikus, és kényelmes fűtési technológiára. Miután kitöltöttünk pár űrlapot, amiben megadtuk a házunk fontosabb adatait, amire a cég egy, azaz 1 napon belül kiküldték az előzetes árajánlatot. Ezt te is meg tudod tenni a honlapjukon bármikor.
Ha a fűtőszőnyegek, a termosztátok és a telepítés költségei alapján összeállított becsült árak elég meggyőzőek voltak számodra, akkor már csak arra van szükség, hogy küldj nekik egy alaprajzot, aminek adataiból össze tudják állítani a végleges árajánlatot. A rajzon jelölni kell a helyiségek méreteit, valamint azokat a stabil elemeket, amik alá nem kerül majd padlófűtés (fürdőkád, mosógép, beépített szekrény, stb. ilyenek).
Ha szeretnéd, vagy ha csak egyszerűen nem bízol magadban, esetleg nem tudod a pontos paramétereket, a cég házhoz megy, és egyénileg tart helyszíni felmérést, és ők végzik el a szükséges méréseket. Ehhez azonban már ki kell fizetni egy felmérési díjat is, ami a munkadíjból és a kiszállási költségből áll össze.

Így a család, és Feriék is minden ében élvezheti a padló melegét. Nem kell bugyuta papucs, csak egy kedves zokni, – de akár mezítláb is mászkálhatunk télen, ha úgy tartja kedvünk, annyira kellemesen meleg a padló. Még csak spórolunk sem kell vele, mert tényleg költséghatékony.