A kézkrém egy nagyon fontos része az én háztartásomnak is

Mivel meglehetősen érzékeny bőröm van kénytelen vagyok rendszeresen beszerezni különböző kozmetikumokat arra a célra, hogy ezt a problémát orvosolni tudjam. Sajnos nem igazán állok jól anyagilag, illetve nem annyira, hogy mindent megengedhessek magamnak, amit csak szeretnék vagy éppen kipróbálnék. Ez sajnos egy ilyen bicikli, ahogy mondani szokták. Vannak persze bejáratott módszereim és eszközeim, amik sokat segítenek abban, hogy ne is kelljen túlköltekeznem, de valahogy annyira belejöttem a kényszeres vásárlás hatására a dologba, hogy azóta is örömmel próbálgatok ki újabb és újabb termékeket. Nem is olyan nehéz persze mindezzel képben lenni, a barátnőm ugyanis rendszeresen vásárolgat magának különböző kozmetikumokat, így neki köszönhetően nekem is elég sok megbízható információm van, amit tudok hasznosítani a téma kapcsán alakalom adtán.

kézkrémVicces belegondolni egyébként, hogy mennyire esetleges az, hogy ki költi ilyesmire a pénzét. Mármint ha nem lenne száraz és repedezett a bőröm szinte egész télen és egyéb szélsőséges időjárási helyzetekben, akkor én sem tudnék most itt ülni és vélemény formálni például arról, hogy melyik a legjobb kézkrém. Na jó, meg kell jegyezzem, hogy így sem igazán, csupán annyiban, hogy már elég sokfajta terméket kipróbáltam életem során és ez bizony alapot ad ahhoz, hogy adott esetben már valamiféle viszonyítási alapot felhasználva tudjak erről beszélni.

A kézkrémek mellett persze vannak egyéb termékek is, amiket viszont mindennapos rendszerességgel használok. Mondjuk gondolok itt a fogkrémre, a samponra, tusfürdőre vagy éppen az arcszeszre. Néha elszoktam gondolkozni azon, hogy mi, mai emberek képesek lennénk-e ezek nélkül is élni. Ma, amikor a higiénia annyira fontos lett, hogy szinte már a tökéletességig súroljuk a fogunkat, arcunkat vagy a testünk bármely másik részét. Sajnos nem mindenkinek van ilyesmire lehetősége, ami nem egy esetben jár hátrányos megkülönböztetéssel. Őszintén kíváncsi lennék arra, hogy mondjuk a középkorban hogyan tudtak az emberek ennek a szöges ellentétében létezni, párt keresni, beleszeretni valakibe. Vagy éppenséggel csak a mi modern gondolkodásunk miatt van az, hogy ezt ma már nem lehet kikerülni? Hogy őszinte legyek nem nagyon tudom, mindenesetre azt le kell azért szögezzem, hogy nem tartom hátrányosnak mindezt, még akkor sem ha persze ez sok esetben már visszafelé sül el vagy szimplán csak túlságosan is nagy jelentőséget tulajdonítunk neki. Mármint nem mondom,  az alapvető higiénia, a kellemes illat tényleg fontos és elengedhetetlen, de néhány Facebook csoportot nézve például elég nehezen tudom elképzelni, hogy amit látok az még valóban a jó ízlés határain belül van. Illetve bocsánat, egy kicsit rosszul fogalmaztam, hogy amit látok az még tényleg a szükséges mennyiségen belül mozog, helyezkedik el. A baj ugyanis az, hogy mi emberek hajlamosak vagyunk nagyon gyorsan teljes mértékben túltolni azt, amibe egyszer belekezdünk. Mondhatjuk úgyis, hogy nem tudunk mértéket tartani, ami viszont nagyon fontos lenne, elvégre az igényeink és a szépérzékünk mellett sajnos ott vannak olyan dolgok is, amikre figyelni kell mint például a környezetvédelem.

Én mindenesetre igyekszem azokat a szereket megvenni, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy úgymond teljes értékű életet élhessek. Ha például télen kirepedezik a bőröm, akkor mint már említettem nyilvánvalóan meg fogom venni az ennek enyhítésére szükséges kézkrémet. Vagy például mivel nagyon szeretek horgászni ezért van pár kozmetikum, amiket ez után kell néha használjak, szúnyogcsípés és más hasonló „balesetek” miatt. Nem mondom mondjuk, hogy utóbbit túl gyakran használnám, de azért ott van a fiókomban, én mindig csőre vagyok töltve ha kell.