Lék horgászni, akciósan vásárolt téli gumikkal mentem.

Már egy jó ideje a horgászat a hobbim. Sokan rettenetesen unalmasnak tartják, de azok minden nem tudják, hogy bizony lehet ezt egy szinttel profibban is űzni, mint hogy, csak beledobod a zsebpeca úszót a vízbe a Balaton parton, és amíg a haverjaiddal sörözöl, várod, hogy ráakadjon egy lyukas cipő. Ez tényleg unalmas, mivel nem is eredményes és nem is igényel különösebb odafigyelést. Nem úgy, mint amikor az ember elkezdi felfedezni a különböző vizek, különböző élővilágát, horgászengedélyt igényel és felszerelést vásárol, amivel minden félre halra tud halászni. Majd amikor először kifogod az első olyan haladat, mely akár eléri csak az 1 kilót, vagy az első olyat, amelyből halászlevet főzhetsz, és szépen haladsz felfele a méretekben és a mennyiségben. Ott már differenciálódik a dolog. Nálam is így volt. Pár hónap alatt már rengeteget fejlődött a tudásom és elkezdtem én is hozzátartozni egy nagyon kedves horgász közösséghez, akik minden időben, télen és nyáron is hódolnak a hobbijuknak.

Alig vártam, hogy én is velük tarthassak, a téli szezonban. Hiszen akkor lehet, a legérdekesebb módon horgászni. Ez a lékhorgászás. Nem olyan egyszerű ez sem, mint amilyennek hangzik. De erről majd később mesélek. Inkább elmesélem azt, hogy erről a várva várt pillanatról, hogyan csúsztam le, majdnem. Tudni illik ugyanis, hogy a lékhorgászáshoz csak olyan helyszín alkalmas, ahol már eléggé hideg és zord idő van, hogy befagyhassanak a tavak és persze oda el is kell tudni, Így aztán az autónak is jól fel kell lennie szerelve, hogy el tudjon jutni a helyszínre.

A kis társasággal, már nagyon készültünk, én bevállaltam az egyik autó biztosítását, majd kevesebb, mint egy héttel az utazás időpontja előtt kiderült, hogy a téli gumijaim már több, mint valószínű, hogy nem bírnák ki ezt az utazás. Eléggé elhasználtam már őket és így nagyon nem lett volna biztonságos rajtuk menni. Rögtön szóltam is a többieknek, hogy ajaj, baj van, megpróbálok valamit intézni téli gumi ügyben, de lehet, hogy kell egy csere autó. A többiek körül szerencsére akadt még valaki, aki felajánlotta az övét, de abba meg nagyon szűkösen fértünk volna csak be. Viszont egy másik tagunk ajánlott egy oldalt, ahol állítólag nagyon gyorsan lehet magadnak új gumikat találni. Aránylag hamar át is veheted őket, ráadásul az átvételi pontok nagy részénél fel is teszik neked, és ami a legjobb benne, hogy a téli gumi akciók olyan árban mozognak, hogy még annak is megéri ott vásárolni, aki úgy érzi, hogy csak a használtat engedheti meg magának. Hiszen itt akciós áron, de minőséget kap cserébe. Nem is haboztam, azonnal felkerestem az oldalt, és neki álltam keresgélni. Valóban remek áron voltak a gumik és óriási szerencsémre találtam köztük olyat, amely megfelelő volt az autómra. Azon nyomban meg is rendeltem. Úgy voltam vele, hogy több, mint valószínű, hogy ennél jobb áron nem fogok találni akciós téli gumit és inkább legyen meg minél hamarabb és mehessünk az én autómmal, mint hogy ez ne így történjen. Szóltam is a többieknek, hogy már meg is rendeltem a téli gumit, így azt sejtem, hogy mégis csak tudunk az én autómmal menni. Így is lett.

Az utazás előtt egy nappal, de felkerültek az új gumik. Ráadásul nagyón jónak tűntek, így alig vártam, hogy kipróbálhassam őket. Hazafele igyekeztem egy kicsit olyan utakon menni, ahol valamivel több hó van és nehezebb a közlekedés.

Ami pedig a lékhorgász túránkat illeti, sikerült megtalálnunk a tökéletes helyet és fantasztikus élmény volt, de nagyon is jól tettem, hogy lecseréltem a régi téli gumijaimat, mert még a hóláncot is fel kellett tenni, olyan nehéz volt a terep.