Melyek, a legnépszerűbb külföldi munkák

Ha valaki gyorsan szeretne külföldön munkát találni, az biztos, hogy először, a szomszédos, Ausztriában fog keresgélni. Ezen a területen, a legnépszerűbb, a vendéglátóipar.

Milyenek a munkalehetőségek

Szezon idejében, rengeteg embert keresnek dolgozni. A több ezer hotelnek, szüksége van, megfelelő, megbízható alkalmazottra, így mindig keresnek embert. Hiszen, gondoljunk csak bele, hogy egy nagyobb, négy, vagy esetleg öt csillagos hotelbe, hogy minden rendben menjen, hány alkalmazott is szükséges!?

Ha rendelkezel valamely vendéglátó ipari szakma egyikével, biztosan fogsz találni munkát.

Mik az elvárások

Az alap nyelvtudás, adott esetben, a német, mindenképpen szükséges, bármely betöltendő állásra is szeretnél jelentkezni. Hogy miért? Meg kell értened, amit mondanak neked, és neked is meg kell értetned magadat, az emberekkel.

Aztán, a választott szakmai ágazattól függ, a nyelvszint növekedése. Természetes, hogy egy felszolgálónak, aki a vendégekkel kommunikál, vagy egy recepciósnak, sokkal nagyobb szüksége van a nyelvtudásra, mint a konyhában tartozódóknak. De a szobalánynak is jó, ha van némi alap nyelvtudása, hogy megértse, ha szeretne valamit a vendég.

Milyen alkalmazottat keresnek, ki jelentkezhet

Azokra az állásokra, amelyek rendelkezhetünk szakmával, mint a pincér, szakács, ezekre mindenképpen szükséges a végzettség, és nem árt némi gyakorlat sem! Ez nem azt jelenti, hogy egy kezdőt nem fognak soha felvenni, de neki biztosan nehezebb dolga lesz!

A szobalány, kézilány, mosogató, ezekhez a munkákhoz nem kell bizonyítvány, de a gyakorlat is sem árt, vagy ha van referenciánk, ajánlásunk valahonnan, az jól jöhet!

Ha megvan a hotel, ahová szeretnél menni, dolgozni, akkor ők fogják megkérni a munkavállalási engedélyt számunkra! Ez tartományonként elég változó, van, ahol mindig van szabad hely, de néha elég gyorsan elfogy, ebben az esetben, sokat nem tudsz tenni, másik helyet kell keresni, de amint megüresedik egy hely, kaphat a hotel engedélyt, így bármikor mehetsz, csak ez kiszámíthatatlan, hogy mikor?!

Az ausztriai munkák, során, ha jól dolgozol, és pontosan, akár évekig is kijárhatsz ugyanarra a helyre dolgozni, és szert tehetsz egy jó kis éves állásra is!