Mi, horgászok magunk között

Mi, horgászok maguk között, tudjuk, hogy a horgászat szíve és ereje miben rejlik valójában. Sokan, akik nem szakavatottak, azt hihetik, hogy a titok nyitja a csali, vagy a damil, esetleg a bot, vagy a jó helyezkedés, a megfelelő időjárás. De ezek mind semmit sem érnek, ha a horgász nem legény a talpán. És ahhoz, hogy a horgász horgászni tudjon, ahhoz bizony kávé kell!

De nem akármilyen kávéra van szükségünk! Hanem jó kávéra, erős kávéra. A telki szomszédom szerint az az igazán jó kávé, amiben úgymond megáll a kanál. Én egy kicsit visszafogottabb vagyok, de az igaz, hogy erősnek kell lennie. Ha nincs tej, vagy cukor bele, az sem baj, csak érezzem az ízét és az erejét.

Egy nagyon régi kedves ismerősöm tavaly nyáron egy horgásztelek megvásárlására adta a fejét. Mivel tudta, hogy én már régóta szenvedélyes horgász vagyok, és egy hasonló kis hobbitelek tulajdonosa, kikérte a segítségemet az épület, a kert és a móló kialakításában. Lenn is töltöttem nála egy hosszú hétvégét, hogy segítsek neki és megnézzem arrafelé milyen a fogás. Csakhogy a barátomnak annyira új volt még a horgásztanyája, hogy nagyon sok berendezési tárgy hiányzott belőle. Többek között egy kávéfőző. Így egy kicsit nehezebb mentek a dolgok, mert a helyi presszó, csak reggel hatkor nyitott ki, de én addigra már rég a stégen szoktam várni az első kapást. De nem baj! Elhatároztam, hogy legközelebbi látogatásomat minél hamarabbra időzítem, és meglepem egy telekavató ajándékkal. Tudtam, hogy ő amúgy sem az az elsietős fajta és nem fog megelőzni tervemben.

De hát sosincs idő semmire…

Sajnos azonban a következő hetek elég sűrűre sikeredtek, nem volt időm boltban keresgetni a legmegfelelőbb kávéfőzőt, ezért az interneten néztem utána a dolognak. Nagy szerencsémre hamar találtam is egy weboldalt, ahol nagyon széles választékot találtam minden kávéval kapcsolatos dologban. Az oldal összegyűjtötte nekem a különböző megvásárolható cikkeket. Hát nagyon megkönnyítette a dolgomat! Még egy ilyen matuzsálemi internethasználónak, mint nekem is roppant egyszerű volt eligazodnom az oldalon. Pontosan nem tudtam, hogy mire van szükségem, melyik megoldást szeretném választani, ezért több tartalmi elemet is megadtam, így egyszerre több kategóriában is körülnézhettem és nem kellett több oldalt is megnyitnom a böngészőben! Természetesen az ára is fontos volt, ezért annak is örültem, hogy rögtön a feltüntetett termék fotója alatt ott álltak az árak jól láthatóan. Nem vagyok anyagias, de zavarba sem szerettem volna hozni ifjú barátomat. A jövő havi Öreg halászok klubban mondani is fogom a többieknek ezt a nagyszerű oldalt, úgyis tudom, hogy bajban vannak, mikor születésnapja van az unokáknak. Így ez a kaland sokunknak segített a jövőben, hiszen sokan gazdagodtunk egy kiváló weboldal megismerésével.

Így is sokat gondolkoztam azon, hogy melyiket válasszam. Abban biztos voltam, hogy egy komplett gépre a barátomnak nem lesz szüksége, hiszen egy ilyen horgászkunyhóban nincs is hely az ilyesmire, de egy kis két személyes szerkezet már kényelmesen elfér nála, és nagyon jó szolgálatot fog tenni. Nekem a telken egy egyszerű krómszínű szerkezetem van, de ennél az üzletnél több színkészletből is válogathattam. A barátom fiatalabb nálam, ezért úgy gondoltam, ő lehet, hogy valami frissebbre vágyik. Mondjuk egy kékre. Nagy szerencsém volt, ebből a színből ez volt már csak az utolsó a raktárban. Persze akkor sem lett volna baj, ha a széles választékból a zöldet kellett volna megvennem, de barátomhoz a kék szín valahogy jobban passzol. Könnyű kiválasztani a megfelelő terméket, hiszen mindegyiket fotón is ábrázolták. Postázási címnek a sajátomat adtam meg, mert látni akartam barátom arcát, mikor a legközelebbi hétvégén meglátogatom és átadom neki a szuper ajándékomat.

Az avatóajándék próbája a lefőtt kávé

A becsomagolt ajándék mellé még vettem a zacskó kávét is, hogy legyen mivel kipróbálni. Barátom szóhoz sem jutott a meglepetéstől, nagyon hálás volt. Különösen azért, mert már saját otthonában is válságos helyzetben volt a kávét illetően, nemrég ugyanis tönkrement a saját gépe, ezért már azon gondolkozott, hogy a most kapott ajándékot hazaviszi a lakásába. Na, hát ezt azért nem hagyhattam! A horgásztanyai főző, az maradjon tanyai főző. Felraktuk a tűzhelyre és készítettünk egy adag kávét. Pont olyanra sikerült, amilyennek lennie kellett. Ennek azért is örültem, mert így nagy örömmel oszthattam meg vele az oldal címét, hogy megoldhassa az otthoni kávékrízist is. A másik ok, amiért nagyon örültem a szuper kávéfőzőnek, hogy végre a barátomnál is ihattam egy igazán jó kávét!