Mi minden akadt a horogra!

Az idei horgászszezon minden szempontból jövedelmező volt. Rengeteg volt a kapás, két horgászversenyen is részt vettünk és csak egyszer kaptunk napszúrást. Kis csapatunk új taggal is bővült, ugyanis Zoli barátom menyasszonya is eljött velünk, mondván, hogy ha közös életet terveznek, nem árt, ha jobban részt vesz ebben a hobbiban, és minket is meg akart már jobban ismerni. Azt nem említette, hogy másképp nem tudtak volna Zolival időt együtt tölteni, de szerintem ez is az okok között szerepelt. Nincs az a pénz, amiért Zoli kihagyná a Velencei horgászheteket, főleg nem egy nő miatt!

Kittinek azonban nem volt felszerelése, és lássuk be, hogy anélkül nehéz bármit is fogni. Újat költséges és őszintén szólva felesleges lett volna venni, úgyhogy Zoli ötlete volt, hogy apróhirdetések között keressenek. Kitti ismert is egy ilyen oldalt, a nextapro.hu-t, úgyhogy együtt nekiálltunk a keresgélésnek. Nagy örömünkre az oldal készítői a sportfelszereléseken belül egy teljesen külön kategóriát dedikáltak a horgászkellékeknek, így könnyen rátaláltunk valamennyi releváns tételre. Valóban volt fent egy csomó horgászfelszerelésről szóló apróhirdetés, amihez jól jött a szakértelmem.

Meglepően jó állapotú horgászbotokról, korszerű orsók tömkelegéről szóltak a hirdetések, mindez a bolti árak feléért. Nem elég, hogy találtunk Kittinek kapásjelzőt, még válogatni is tudtunk. Az egyik modellről három különböző hirdetés is volt fent, így kiválaszthattuk azt, ami a szállítási költségekkel együtt a legkedvezőbb áron volt elérhető. Ez egyébként egy dinnyési eladó rózsaszín kapásjelzője, amiért a horgászhét nyitóhétvégéjén megszokott tókerülés keretein belül el is tudunk biciklizni. Az alapvető felszerelések mellett Zoli meglepte Kittit egy háttámlás horgászszékkel és egy hozzá illő kalappal, hogy autentikus horgászkinézete legyen. Bár abban is biztos vagyok, hogy Kitti az indulás előtti napokat azzal tölti majd, hogy megfelelő, divatos ruhákat vegyen, valószínűleg a nextapro.hu-ról. Nem baj, majd megtanulja, hogy a halakat kinyúlt tréningruhában is ugyanolyan jó ki lehet fogni, ha nem jobban!

Azért ne higgye senki, hogy bármi bajom lenne Kittivel. Már amikor Zoli bemutatta nekünk, látszott, hogy nem egy unalmas nő, csak kicsit sokat vásárol. Mindenesetre jövök neki eggyel, mert a nextapro.hu tényleg nagyon jól bevált. Miután minden felszerelést beszereztük Kittinek, én mélyebbre merültem az apróhirdetések világában.

Még a horgászfelszerelés kategóriában bukkantam rá egy világító horog szettre, amit már csak poénból is érdemes kipróbálni. Aztán megnéztem, mi minden van még. Vagy három órát böngésztem az oldalt, amikor rájöttem, hogy most valószínűleg úgy festek, mint Kitti. De azért vettem egy ventilátort a kisszobába meg egy kerti papucsot 1500 Ft-ért.

Az apróhirdetések között bóklászva az jutott eszembe, hogy mennyi minden van, ami akár a mi sufninkból vagy ruhásszekrényünkből is kikerülhetett volna. És tulajdonképpen a hirdetők is feltehetőleg hasonlóak hozzánk, a meghirdetett termékek életútja sem lehet nagyon eltérő a mieinktől. Úgyhogy bevállaltam még egy horgászcsizmát is, ami pont a méretem, nem úgy, mint a tavaly karácsonyra kapott példány, amiben csónakázni lehetne. Ez a csizma ugyanazzal a lendülettel fel is került a nextapro.hu-ra, ahol remélhetőleg hamarosan, még a szezon vége előtt valakinek a horgára akad.