Mi van, ha a gyerekem motorozni szeretne

Minden szülő belegondol abba, mi lesz, ha egyszer a gyermeke hazaállít azzal, hogy ő motorozni szeretne. Ez főként a fiús szülőket aggasztja, de ha egy lány megy haza ezzel a gondolattal, talán még nagyobb a riadalom! Mindenképpen le kell ülni, és megbeszélni!

Mit is szeretnénk

Azoknál a családoknál könnyebb a helyzet, ahol valamelyik szülő, vagy akár mindkettő motorozik, mert tud segíteni a gyermeknek, a tanulásban., és nem utolsó sorban, nem fogja magát halálra aggódni, hogy a gyereket mikor fogja majd valami szörnyűség érni, vagy baleset!

Ha rendelkezünk tapasztalattal, és csak a hobbimotorozásban szeretnénk neki segíteni, akkor azt bátran megtehetjük mi is. Viszont, ha azt szeretnénk, hogy a csemeténk versenyszerűen sportoljon, de ilyen tapasztalattal nem rendelkezünk, mindenképpen forduljunk szakemberhez!

Van korhatár, hogy mikortól motorozzon

A sportot nem lehet elég fiatalon elkezdeni! A motorozással is így van, hiszen vannak, akik már óvodás korban elkezdenek motorozni, akár versenyezni is. De ha valakinek később támad ehhez kedve, és a szülők is beleegyeznek, bármikor el lehet kezdeni a motorozást!

Természetesen mondanom sem kell, hogy csak hozzá értő szakember segítségével, vagy nagy tapasztalattal rendelkezők segítségét kérjük!

Fő a biztonság

A legfontosabb, ha hagyjuk, hogy motorozzon, mindenképpen biztosítani kell számár, a megfelelő védőfelszerelést!

A motoros ruházatot, kesztyűt, cipőt, és a neki való, gyerek bukósisak fontos szerepet játszik a biztonsága érdekében!

Ne sajnáljuk ezekre a tartozékokra a pénzt, hiszen ha mégis valami baj történik, ez az egyetlen felszerelés, ami megvédi őt a sérülésektől.

Nincs olyan, hogy most csak ezt, vagy azt vásárolom meg, hiszen ha mérlegeljük, gyorsan rájövünk, mindegyik szükséges!

A bukósisak a fejét óvja, a ruha, az egész testét, a kesztyű a kezét!

Ki tudunk választani ezekből olyat, ami nem fontos? Azt hiszem nem, de persze nem is lehet! Na ezért egyformán fontos minden felszerelés!

Ha már hagyjuk, hogy motorozzon, és ezt a sportot űzze, kötelességünk biztosítani a gyermekünk számukra a legmegfelelőbb védőfelszerelést! Természetesen a motorozás, nem az olcsó sportágak egyike, hiszen rengeteg dologra lesz szükségünk, ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szeretteinket, de ezt abban a pillanatban vállaljuk, amikor megengedjük gyermekünknek, hogy motorra üljön!

Az is biztos, hogy aki ezt a hobbit választja, hamar meg fogja szeretni, és nem is fogja majd tudni letenni a motort, attól a pillanattól kezdve, mikor először felült rá, és megtapasztalta a motorozás szabadságát!