A Nagy Ho-Ho-Horgász

fishing-at-sunset-209112_1280

Gondolom, sokan emlékeznek, a régi mesére! Jaj, gyerekkoromban, olyan jókat derültem rajta! A horgászat szeretete szerintem akkor „csapott” meg engem, ami az óta is tart! Akkor még a nagyapámmal jártam horgászni, és ahogy nőttem, úgy kaptam egyre nagyobb kedvet hozzá, mára már egyedül is eljárok. Még horgászversenyekre is szoktunk menni az öreggel!

A horgászat élménye

Ha te is horgászol, nem kell bemutatni, azt az érzést, amikor a tóparton ülsz, kapásra várva, nézed a tó csillogását, hallgatod a lágy szellő hangját, és közben hallgatod a békák kuruttyolását!

Az idő folyamán, elég jó horgászbotot szereltem fel, és egyéb kikapcsolódás híján, egyre több hétvégét, szabadidőt töltöttem a parton. Az évek során, sok parton ülő társammal ismerkedtünk össze, persze, itt is ismerkedtem meg, most már a feleségemmel, Katival is. Így nem csak hal, hanem feleség is akadt a horgomra!

A horgászversenyek

Ettől kezdve, nem egyedül jártam horgászni, hanem kettesben, vagy éppen olyan is előfordult, hogy többen, barátokkal álltunk össze. Sok versenyre is mentünk már közösen. Be kell, hogy vallja, persze nem nagyképűségből, elég sok serlegem van, és elég jó helyezéseket szoktam elérni.

Most is éppen az egyik éves horgászversenyre készülünk. Mivel elég sokan nevezünk a környékről, és persze mindenki hoz valakit magával, így most azt tervezzük, hogy buszt fogunk bérelni. Így mindenkinek egyszerűbb, mert csak bepakolunk, és indulhatunk is.

Nagyon jó napokat szoktunk így együtt tölteni. Mindenki hoz valamit, mindig megbeszéljük egymás között. Kati nagyon finom pogácsát szokott készíteni, a múltkoriban, még meg is töltötte valami sonkás, sajtos krémmel, na, az valami mennyei volt! Józsi barátom párja, isteni réteseket készít, még a tésztát is ő szokta gyúrni. De olyan is van, hogy ha lehetőség van rá, a lányok ott főznek valamit bográcsban, miközben mi horgászunk!

Mindig arra vágytam, hogy egyszer én is úgy horgászhassak majd a fiammal, mint régen, én a nagyapámmal! Ez a vágyam hamarosan teljesül, mert az egyik horgászverseny után közölte velem Kati, hogy kis idő múlva, nem csak ketten jövünk már a versenyekre, hanem hármasban, mert babát vár! El sem tudom mondani, hogy mennyire boldog voltam, mikor ezt elmondta!