Végre jön a tavasz, és a jó idő, horgászni megyünk

fishing-rod-326843_1280Már alig vártam, hogy végre megkezdődjön a horgászidény, vagy legalábbis ki lehessen menni, horgászni az nélkül, hogy odafagynánk a part széléhez. Végre, hogy vége a télnek, és már van erre is lehetőség!

Mindenkinek megvan, a maga hobbyja. Van aki rejtvényt fejt, vagy biciklizik, túrázik, kirándul, én horgászni szeretek. Apámtól örököltem azt hiszem a horgász szenvedélyemet. Már egészen kicsi gyerekkorom óta jártam vele horgászni.

Persze, a nővéreim, mindig is piszkálódtak, hogy ilyen hülyeséggel foglalkozom, de engem soha nem érdekelt. Azt gondolom, csak irigykedtek rám, míg ők otthon unatkoztak, fontak, szőttek, én kikapcsolódtam.

Először nem volt saját pecabotom, emlékszem még magamnak készítettem nádból az első botot, amivel csak játszottam. Damilt kötöttem rá, meg egy horgot, persze gilisztával, és azt próbáltam a vízbe dobni. Nagyon mókás volt, talán itt kezdődött minden. Te szeretsz horgászni?

Most hogy felnőttem, amikor időm engedni, kiszabadulok, a város nyüzsgő zajából, és horgászni megyek. Van pár haverom is, akik időközönként csatlakoznak hozzám, de ha kell, egyedül is elmegyek.

Sőt versenyekre is be szoktam nevezni, persze nem mindig nyerek, de nem ez számít. Nem én fogom a legnagyobb halat sem, de volt már erre is példa.

Persze olyan is előfordul, hogy nem fogok semmit, vagy órákig nincs kapás sem. Azért unaloműzőnek, mindig van nálam újság, hogy valamivel elüssem az időt. Napilap, vagy éppen valami aktuális horgász újság, mindegy. A hirdetéseket böngészem közben.

Múltkor is találtam, egy érdekes cikket, ami a budapesti barista képzésekről szólt. Tényleg felkeltette az érdeklődésemet, hogy kik is ők? Te tudod kik azok a baristák? Nekem elsőre nem mondott semmit, csak miután elolvastam. Emlékszem, majdnem elvitte a horgászbotot a kapás, annyira pörgette az orsót, miközben én meg teljesen belemerültem a cikk olvasásába. Azért ilyennek is elő kell fordulnia néha, de bevallom, jót mulattam saját magamon is!